Aangifte sociale zekerheidsfraude door de gemeente Goirle

De gemeente Goirle heeft aangifte gedaan van sociale zekerheidsfraude. Een inwoner van Goirle had vijf jaar lang te veel bijstand ontvangen, terwijl de betrokken persoon andere inkomsten had en dat niet had gemeld. Het gaat om een bedrag van €63.000,-. De zaak kwam aan het licht na een anonieme tip in maart van dit jaar.

Sociale zekerheidsfraude

De inwoner had vijf jaar lang inkomsten naast een bijstandsuitkering. Omdat die inkomsten niet waren gemeld, kon de gemeente niet vaststellen of die persoon recht had op een uitkering. Door het verzwijgen van de inkomsten kon de gemeente niet vaststellen of de inwoner recht had op een uitkering. Verder bestond de sociale zekerheidsfraude ook uit het schenden van de inlichtingenplicht. De gemeente trok daarom het recht op bijstand in en vordert een bedrag van ongeveer € 63.000,- terug.

Anonieme tip

De vermeende bijstandsfraude kwam aan het licht na een anonieme tip in maart dit jaar. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met afdeling Fraudebestrijding van de gemeente Tilburg.

sociale zekerheidsfraude

Aangifte

De gemeente Goirle geeft niet veel informatie vrij. Zo is het niet duidelijk of het om een man of vrouw gaat en ook niet waarmee de verdachte het geld heeft verdiend. Omdat het gaat om een bedrag van meer dan €50.000,-, is de gemeente verplicht om aangifte doen. De gemeente geeft hiermee ook een signaal af: misbruik van gemeenschapsgeld wordt niet geaccepteerd!

Bronnen: Brabants Dagblad, Goirle, Omroep Brabant,

Deel dit bericht:

Plaats een reactie