Made in Moerwijk ziet talent in inwoners

Als je aan Moerwijk denkt, denk je aan eenzaamheid, schulden en armoede. Maar het KAN anders. Wijkbedrijf Made in Moerwijk ziet talent in inwoners en helpt mensen uit de bijstand.

Made in Moerwijk

Made in Moerwijk is een wijkbedrijf in Den Haag. In dit bedrijf kunnen buurtbewoners die een tijd werkloos waren, mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt en jongeren die hun talent zoeken, aan de slag. Zijn zijn de werkkrachten in dit ‘circulaire’ bedrijf dat van gerecycled materiaal nieuwe producten maakt. Made in Moerwijk krijgt een klein beetje en draait break-even door de gemaakte producten en diensten ook echt te verkopen.

Made in Moerwijk zorgt niet alleen voor werkgelegenheid, maar ook voor economische zekerheid, welzijn, een betere gezondheid van de deelnemers, betrokkenheid en sociale cohesie van de 20.000 bewoners in Moerwijk.

Vak leren

Het bedrijf motiveert werklozen om hun talent in te zetten te solliciteren, een vak te leren als bijvoorbeeld suppoost bij ADO, als beveiliger, nagelstyliste, visagiste, klusser in de wijk, coupeuze en nog veel meer. Ex-werklozen kunnen zo doorstromen door naar een betaalde baan of vrijwilligerswerk gaan doen. Bekijk hieronder de reportage van Omroep West

Bronnen: Made in Moerwijk, Omroep West, Straat Consulaat

Deel dit bericht:

Plaats een reactie