Gratis rijlessen voor mensen in bijstand

Woon je in Rotterdam en heb je een uitkering. Dan KAN je gratis je rijbewijs halen. Er start daar namelijk een proef waarin mensen met een bijstandsuitkering de kans wordt gegeven om gratis hun rijbewijs te laten halen. Het gaat om mensen die een opleiding volgen tot brandwacht.

Zoveel mogelijk mensen uit de bijstand

Deze proef is een van de nieuwe manieren om zoveel mogelijk mensen uit de bijstand te krijgen. Tien mensen uit Rotterdam-Zuid doen mee aan de proef. Er is namelijk een groot tekort aan brandwachten en met de proef wordt geprobeerd meer mensen van brandwacht te laten vervullen. Zo’n brandwacht is niet gebonden aan een enkele plek, maar is op meerdere terreinen inzetbaar bij brand of bij brandpreventie. Mensen met een bijstandsuitkering kunnen deze functie vaak niet vervullen om dat ze niet beschikken over vervoer.

Rijbewijs

De nieuwe brandwachten krijgen drie maanden de tijd om hun rijbewijs te halen. Daarna kunnen ze goedkoop een auto huren van uitzendbureau QPS. De gemeente Rotterdam betaalt niet direct voor de rijlessen. Indirect betaalt de gemeente wel mee omdat van de uitkering die doorloopt, het uitzendbureau een vergoeding int voor de brandwacht. Zo bespaart de gemeente op de lange termijn geld en komen langdurig werklozen weer aan de slag

Gratis rijlessen voor mensen in de bijstand. Bron afbeelding: Pxhere.

Weer meer bijstandsuitkeringen

Het experiment is onderdeel van het Nationaal Plan Rotterdam-Zuid, dat recent een kapitaalinjectie van 260 miljoen euro heeft gekregen. De gemeente wil duizenden werklozen in Rotterdam-Zuid naar een baan begeleiden. Dat is nodig omdat het aantal bijstandsuitkeringen op Zuid weer gestegen.

Bronnen: AD, Joop, Telegraaf

Deel dit bericht:

Plaats een reactie