Bijstandsagenda

In de Bijstandsagenda vind je tal van evenementen die interessant zijn voor mensen met een bijstandsuitkering. Van sollicitatie-workshops, banenbeurzen, lezingen en ontmoetingen zomaar voor de gezelligheid tot netwerkbijeenkomsten en trainingen voor vrijwilligers. Hieronder vind je de komende 10 evenementen.

Evenement details:

 • wo
  06
  okt
  2021

  Van regelvrije bijstand naar een basisinkomen

  19.30 - 22.00Nijverdal, Huis voor Cultuur en Bestuur

  De werkgroep Basisinkomen Hellendoorn organiseert in samenwerking met het Clientenplatform een bijeenkomst over de ontwikkelingen rond het basisinkomen in Nederland en de mogelijkheden en ervaringen rond regelarme bijstand.

  Er is veel discussie in Nederland over de wijze waarop de bijstand wordt uitgevoerd. Met name het wantrouwen naar bijstandsgerechtigden en het grote aantal verplichtingen waaraan zij moeten voldoen staan daarin centraal.

  In zes gemeentelijke experimenten regelarme bijstand, die in de afgelopen jaren in Nederland zijn uitgevoerd zijn deze thema’s uitdrukkelijk aan de orde geweest. Zo leidt begeleiding op basis van vertrouwen tot meer welzijn en tot minder beroep op de gezondheidszorg. Ook komt er meer structuur in het leven. Daarnaast leiden minder regels ook – zij het in geringe mate – tot meer uitstroom naar betaald werk.

  Wat kunnen deze ervaringen betekenen voor het toewerken naar een basisinkomen? Een basisinkomen, dat onvoorwaardelijk, individueel en universeel is en voorziet in een inkomen dat een fatsoenlijk bestaan garandeert.

Check altijd van tevoren!

De Bijstandsagenda is zo nauwkeurig mogelijk samengesteld. Maar het kan zijn dat er een foutje is ingeslopen. Bovendien weet je nooit van tevoren of het evenement of bijeenkomst daadwerkelijk doorgaat. Als je van plan bent te gaan, is het verstandig altijd nog even vooraf te controleren of het evenement echt doorgaat!

agenda
Check altijd van tevoren of het evenement doorgaat.

Suggesties welkom

Heb je een suggestie voor de bijstandsagenda, organiseer je zelf een informatiebijeenkomst, een tweedehands beurs of heb je een opmerking, zie je een niet werkende link of wat dan ook! Laat het dan a.u.b. weten en mail het via het contactformulier.

close

Wil je het laatste nieuws van Bijstandsblues.nl ontvangen? Meld je dan hieronder aan.