Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima zeer succesvol

Met de regeling Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima, de ADAM regeling, zijn huisdieren sinds 2016 al 10.000 keer geholpen met een gratis bezoek aan de dierenarts.


Dieren niet de dupe laten worden

Mensen met een bijstandsuitkering of een kleine portemonnee kampen vaak met geldgebrek. Hierdoor brengen ze hun hond of kat vaak niet naar de dierenarts als dat nodig is. Ze laten hun huisdier niet chippen of onvruchtbaar maken of kunnen hun huisdier niet laten behandelen als ze ziek of gewond zijn. Om te voorkomen dat huisdieren de dupe worden van de financiële problemen van hun baasje, is de Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima in het leven geroepen. Bekijk hieronder de promotievideo die destijds is gemaakt voor de ADAM regeling.

Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima

Die regeling in Amsterdam is zeer succesvol, want sinds de introductie ervan in 2016, hebben inmiddels 10.000 huisdieren een bezoek gebracht aan de dierenarts. De ADAM regeling wordt voortgezet, want er zijn nog steeds mensen met weinig geld die een bezoek aan de dierenarts niet kunnen betalen. Hun huisdieren moeten daar zo min mogelijk de dupe van worden.

Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima
Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima groot succes. Bron afbeelding: Pixabay

Gratis bezoek aan dierenarts

De regeling wordt uitgevoerd door de Dierenambulance Amsterdam. De Dierenambulance verstrekt op aanvraag aan minima die in het bezit zijn van een stadspas, waardebonnen, waarmee de dierenbezitters bij bijna alle Amsterdamse dierenartsen terecht kunnen.

Lees ook het artikel In de bijstand en een huisdier. Is dat nu wel zo slim?

Bronnen: Amsterdam.nl Amsterdams Dagblad, NU

Deel dit bericht:

2 gedachten over “Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima zeer succesvol”

  1. Zo in meer plaatsen en of regio’s moeten komen.
    Een huisdier is ook goed voor de persoonlijke de gezondheid van de eigenaar, denk bijv. aan paar keer per dag wandelen, de verzorging vacht etc geeft ook een hechte band en afleiding van zorgen.
    Een huisdier is vaak echt de enige steun en troost.

    Beantwoorden

Plaats een reactie