Ruim 760.000 Euro aan bijstand terugbetalen

In Zuid-Oost Drenthe moeten 133 mensen met een uitkering de bijstand terugbetalen. Er is hen namelijk ruim €760.000,- teveel aan bijstand uitgekeerd.

Teveel aan bijstand uitgekeerd

In de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden hebben 133 uitkeringsgerechtigden in 2018 de regels overtreden en daardoor €760.000,- teveel ontvangen. Dit bedrag wordt teruggevorderd. Er zijn 82 uitkeringen stopgezet en 51 bijstandsuitkeringen aangepast. Ook is beslag gelegd op een aantal bankrekeningen.

Onbewust de regels overtreden

Het komt regelmatig voor dat iemand onbewust de regels overtreedt. Mensen geven bijvoorbeeld een wijziging in hun situatie niet goed of niet op tijd door. Zo wordt nog wel eens vergeten om aan te geven dat je bent gaan samenwonen met een partner. Ook kan het zijn dat de inkomsten niet of niet goed opgegeven. In 2017 was dit nog de belangrijkste reden van het schenden van inlichtingenplicht. Deze fouten kunnen er wel toe leiden dat iemand ten onrecht een (hogere) bijstandsuitkering heeft ontvangen.

Bijstand terugbetalen

Ook zijn er mensen die uit kwade wil en heel bewust de regels overtreden. In een dergelijk geval legt de gemeente een boete op. De komende jaren willen de gemeenten meer voorlichting gaan geven en hopen hierdoor dat deze fouten en regelovertreding wordt voorkomen

Bronnen: Dagblad van het Noorden, Drents Nieuws Naleving

Deel dit bericht:

1 gedachte over “Ruim 760.000 Euro aan bijstand terugbetalen”

  1. Nou als je wel hebt doorgeven en je Parlement niet dan pakken ze je ook nog aan Emmen is de grootste oplichters zootje dat er bestaat zelfs pakken ze na 10 jaar nog aan

    Beantwoorden

Plaats een reactie