Leerwerktraject moet Leidenaren uit de bijstand helpen

Te weinig Leidenaren in de bijstand komen aan het werk. D66 en de ChristenUnie hebben een plan ingediend om voor een leerwerktraject dat Leidenaren uit de bijstand moet helpen.

Leerwerktraject in Leiden

In zo’n leerwerktraject doen de deelnemers vaardigheden op waardoor ze opnieuw aan het werk kunnen. Bovendien voorkomt het dat deze mensen in een sociaal isolement raken. Onderwijs is het perfecte middel om mensen in de bijstand weer aan het werk te helpen. Ze kunnen dan zij een praktijkverklaring halen, waarmee ze meer kans maken op een baan.

Leerwerktraject
Leerwerktraject moet Leidenaren aan een baan helpen. Born afbeelding: Pixabay

Wijkleerbedrijf in Leiden

In Leiden waren er begin 2019 er ongeveer 3300 Leidenaren met een bijstandsuitkering. Ruim 1100 Leidenaren zitten al langer dan twee jaar in de bijstand. Deze groep komt niet makkelijk aan een betaalde baan en ze hebben eigenlijk geen baat bij de economische groei. Voor deze groep moet er blijvend meer aandacht zijn. De ChristenUnie en D66 vinden dat een leerwerktraject die aandacht biedt en hebben een voorstel voor de pilot Wijkleerbedrijf: een weg uit de bijstand opgesteld. Dit initiatiefvoorstel werd vandaag naar de gemeenteraad gestuurd.

Bronnen: Leiden D66, Sleutelstad

Deel dit bericht:

Plaats een reactie