Bijstandsboy vlogt over bijstand en ziekte

Bijstandsboy is de ‘artiestennaam’ van vlogger Ivo Jager. Hij woont in Bunnik en zit door omstandigheden in de bijstand. In zijn vlogs laat hij zien hoe het is om ziek te zijn en van een bijstandsuitkering te moeten leven.

Humoristische vlogs van Bijstandsboy

Ivo Jager woont in Bunnik maakt humoristische vlogs die een serieuze ondertoon hebben. Maatschappelijke taboes, misvattingen over mentale ziekte en de bijstand zijn namelijk belangrijke onderwerpen.

Gezondheidsproblemen

Het leven van Ivo begon veelbelovend. Hij bracht zijn jeugd door op Texel en studeerde bouwtechnische bedrijfskunde en filosofie in Amsterdam. Met de studie bouwtechnische bedrijfskunde stopte hij voortijdig. Hij verhuisde naar Utrecht en maakte daar zijn bachelor filosofie af. Toch ging het niet goed met Ivo. Hij was ernstig depressief. Vrienden en familie zorgden er uiteindelijk voor dat hij vrijwillig werd opgenomen. Door de opname kwam Ivo uit zijn depressie. Later bleek dat die depressies waren een gevolg waren van de neurobiologische stoornis ADD. Inmiddels gebruikt Ivo medicijnen voor ADD en het gaat een stuk beter. Toch heeft hij nog steeds weinig energie en heeft hij cognitieve schade opgelopen.

Bijstandsboy

Bijstand en schulden

Door zijn gezondheidsproblemen kreeg hij andere problemen. Zo moest hij stoppen met zijn studie, kwam in de bijstand terecht en raakte in de schulden. Ivo is een van de 1,2 miljoen mensen in Nederland die door ziekte niet kan werken. Hij heeft dagelijks te maken met vooroordelen. Niet alleen over zijn ziekte en depressie, maar ook de bijstand.

Vloggen over de bijstand

Bijstandsboy woont tegenwoordig in Bunnik en doet er alles aan om uit de bijstand te komen. Zo heeft hij geprobeerd professioneel darter te worden en op advies van een vriendin begon Ivo met vloggen. Zo laat hij in zijn vlogs zien oe het is om in de bijstand te zitten.”Een voorbeeld daarvan is zijn vlog Hoeveel Geld Krijg Je In De Bijstand?

https://www.youtube.com/watch?v=6S443cAkOlQ

Ander vlogs

Ivo vlogt niet alleen over de bijstand, maar ook over de koffie bij Albert Heijn, kunst in Bunnik, wandelen langs de Kromme Rijn en grote auto’s. Ook vlogt hij over zijn ziekte en waardoor hij kampt met slechte concentratie, vermoeidheid en angstaanvallen. Bekijk dat vlog van Bijstandsboy hieronder.

Bijstandsboy wil uit de bijstand

Het liefst zou Ivo met zijn vlog de bijstand uit komen. Nu heeft hij 525 volgens, maar als hij 1000 volgers heeft, kan hij advertenties op zijn YouTube kanaal zetten en geld verdienen. De kans is groot dat dat lukt want vanaf deze week vlogt Bijstandsboy voor BunniksNieuws.nl over lokale zaken.

Lees ook de artikelen Door gezondheidsproblemen eerder in WW en bijstand en 1,2 miljoen niet-werkenden vanwege ziekte.

Bronnen: AD, Bunniks Nieuws, You Tube

Deel dit bericht:

Plaats een reactie