ZorgHub uit Delft wint de Werkinnovatie Prijs

ZorgHub uit Delft wint de Werkinnovatie Prijs! Met het geld kunnen mensen die langdurig in de bijstand zitten, worden opgeleid en geplaatst in de zorg.

ZorgHub wint Werkinnovatie Prijs

De Werkinnovatie Prijs van Start Foundation en Cedris wordt uitgereikt om werkgelegenheid voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te stimuleren. Dit jaar deden er 69 initiatieven mee en er werden 2 winnaars gekozen. De jury vond dat ZorgHub uit Delft de prijs verdiende om zo veel impact te maken op het gebied van eenzaamheid en waarde toe te voegen aan de zorgvraag van ouderen in de stad Delft.


Wat is Zorghub

ZorgHub uit Delft is een initiatief waaraan verschillende sociale partners samenwerken om meer mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden. Mensen die leven van een bijstandsuitkering en affiniteit hebben met de zorg, bijvoorbeeld omdat ze al mantelzorger zijn of vrijwilligerswerk in de zorg doen, maar voor wie een betaalde baan tot nog toe niet haalbaar leek, krijgen een korte praktijkopleiding. Daarna kunnen ze worden ingezet om ondersteunde met name sociale zorgtaken uit te voeren die door tijdsdruk vaak blijven liggen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een wandeling met een cliënt, samen een spelletje spelen, een boodschap doen, post door te nemen of ondersteuning bij videobellen. Zorgorganisaties sluiten een abonnement af bij ZorgHub om van de diensten gebruik te maken.

Luister hieronder naar een interview met projectmanager Jiske Kiers in het programma West Wordt Wakker.

Langdurig bijstandsgerechtigden

De mensen die bij Zorghub aan de slag gaan, zijn langdurig bijstandsgerechtigden, oneerbiedig ook wel het granieten bestand genoemd. Best veel mensen doen al vrijwilligerswerk in de zorg of zijn mantelzorger voor hun naaste. Het gaat vaak om vrouwen en om mensen die wat ouder zijn. Zij zouden graag betaald willen werken in de zorg, maar komen in een reguliere baan niet op de arbeidsmarkt terecht.

Zorghub

Prijzengeld

Met het prijzengeld van 1 miljoen euro gaat ZorgHub in het voorjaar van start met de opleiding, waarna de opgeleide zorgmedewerkers aan het werk gaan bij lokale zorgorganisaties. met het prijzengeld kunnen ten minste 50 mensen uit de bijstand via Zorghub aan de slag.

Bronnen: Omroep West, Skipr, Werkse

Deel dit bericht:

Plaats een reactie