Proef met basisbanen in Tilburg

Op korte termijn start er een proef met basisbanen in Tilburg. Dat is duurzaam en betaald werk voor mensen die al langere tijd in de bijstand zitten en geen uitzicht hebben op een baan.

Basisbanen in Tilburg

In navolging van Rotterdam en Groningen, is Tilburg bezig met het creëren van basisbanen. Op dit moment zijn er al vijf van dergelijke banen. Te denken valt aan basisbanen bij woningcorporaties, stichtingen of bedrijven. Bij zo’n basisbaan is het niet het belangrijkste doel om door te stromen naar een vaste baan. Maar het is een manier om het talent van mensen met een bijstandsuitkering te benutten voor taken in onze maatschappij die nu blijven liggen.

Arbeidsmarkt

Voor veel inwoners is een betaalde baan op de reguliere arbeidsmarkt niet mogelijk. Maar met begeleiding en onder de juiste omstandigheden kunnen zijn wel aan de slag. Tilburg streeft ernaar om in 2025 minimaal zo’n 50 basisbanen te hebben. Begin van het nieuwe jaar beslist de gemeenteraad over de betaling van deze proef. Het is de opmaat naar een breder experiment waarin gekeken wordt of basisbanen een definitieve en haalbare oplossing zijn voor Tilburg.

Basisbanen in Tilburg

Participatiewet schiet tekort

Tilburg gaat aan de slag met de proef met de basisbanen, omdat de gemeente vindt dat de Participatiewet te weinig mogelijkheden biedt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt af staan.

Bronnen: Binnenlands Bestuur, Gemeente.nu, Omroep Tilburg, Tilburg.nl

Deel dit bericht:

Plaats een reactie