Op Schouwen-Duiveland gemiddeld meer mensen uit de bijstand

Op Schouwen-Duiveland gaan er gemiddeld meer mensen uit de bijstand dan landelijk het geval is. Dat komt onder meer door inspanningen van de gemeente om mensen te begeleiden naar regulier werk. 

Meer mensen uit de bijstand

In 2021 daalde landelijk het aantal mensen dat moet leven van een bijstandsuitkering. De gemiddelde daling was in 2021, 2,4%. Op Schouwen-Duiveland was in datzelfde jaar de daling maar liefst 9,2%.

Re-integratie

De groep mensen die nu in een bijstandssituatie zit, is minder goed naar werk te begeleiden. Dit aandeel wordt relatief steeds groter. Voor de mensen die minder makkelijk aan een baan te helpen zijn, is sociaal ontwikkelbedrijf De Zuidhoek in Zierikzee gestart met het traject Startbloq begonnen. Doel van dit traject is om deze mensen te laten doorstromen van maatschappelijke participatie naar re-integratie. Ze gaan dan aan de slag bij reguliere werkgevers die een fatsoenlijk salaris betalen. Als de kandidaten daar niet terecht kunnen, worden ze geplaatst bij sociaal ontwikkelbedrijf De Zuidhoek.

Meer mensen uit de bijstand

Startbloq

Op dit moment zijn er 42 personen actief bij Startbloq. Deze mensen werken het aantal dagdelen dat past bij hun situatie. Zo werken er relatief veel personen die ook een inburgeringstraject volgen.

Bronnen: AD, PZC

Deel dit bericht:

Plaats een reactie