Den Helder wil €60.000,- bijstand terugvorderen vanwege uitkeringsfraude

De gemeente Den Helder wil €60.000,- bijstand terugvorderen van een man die jarenlang ten onrechte een uitkering had ontvangen. De 39-jarige man liep tegen de lamp nadat hij in augustus 2020 werd aangehouden wegens rijden onder invloed.

Bijstand terugvorderen

De oud-inwoner van Den Helder werd voor een vervolgademtest overgebracht naar het politiebureau in Den Helder. Bij het insluiten een bedrag van €15.000,- aan contant geld aangetroffen. Ook droeg de man een zware gouden ketting en een Rolex. Uit vervolgonderzoek bleek dat hij al jaren een bijstandsuitkering van de gemeente Den Helder ontving en dat de man eerder gezien is in dure personenauto’s, die op naam stonden van andere personen.

Witwassen

De man wilde niet wilde verklaren hoe hij aan het geld en de sieraden was gekomen. Daarom werd hij aangehouden op verdenking van witwassen en startte de politie een onderzoek. Daaruit bleek dat de man sinds 2016 jaarlijks veel meer uitgaf dan dat hij op papier aan inkomen had. Ook werd in zijn woning exclusieve dure merkartikelen aangetroffen, met een waarde van €28.000,-. Deze goederen werden in beslag genomen. Daarnaast bleek uit het onderzoek dat deze verdachte vanaf 2016 meerdere duurdere auto’s had gekocht en deze ook contant had betaald. Vaak werden de kentekens daarna op naam van katvanger gezet. De verdachte had bovendien de inrichting van zijn nieuwe woning contant betaald.

bijstand terugvorderen

Bijstandsfraude

Omdat de man al jarenlang een bijstandsuitkering ontving, heeft de gemeente Den Helder een onderzoek ingesteld naar de bijstandsfraude van de verdachte. Het Openbaar Ministerie besluit of en wanneer de man zich voor de rechter moet verantwoorden.

Bronnen: Den Helder, NH Nieuws, Regio Noordkop

Deel dit bericht:

2 gedachten over “Den Helder wil €60.000,- bijstand terugvorderen vanwege uitkeringsfraude”

Plaats een reactie