De bijstand als spelletje: 1 uur in de bijstand

De bijstand als spelletje dat 1 uur lang gespeeld wordt door politici, beleidsmedewerkers, managers en professionals. Door het bijstandsspel te spelen krijgen de spelers een indruk van hoe het is om van een bijstandsuitkering te moeten leven.

Simpel Switchen

Het bijstandsspel maakt deel uit van het project Simpel Switchen in de Participatieketen. Dit is een project van de overheid, Divosa en andere organisaties dat als doel heeft om het voor mensen makkelijker te maken vanuit een uitkering aan het werk te gaan. Denk bijvoorbeeld om inkomstenonzekerheid bij het aanvaarden van werk op te lossen, of overgangen tussen dagbesteding, beschut werk, de banenafspraak en regulier werk soepeler te laten verlopen.

De bijstand als spelletje

In kader van het project Simpel Switchen in de Participatieketen, is het serious game van Simpel Switchen! ontwikkeld. In dit spel kun je als speler zelf ervaren hoe het voelt het om van een uitkering te leven? Wat doe je als je opeens in de schulden raakt? En hoe zou die ervaring jouw beslissingen in je werk beïnvloeden?

Bijstandsuitkering aanvragen

De spelers kruipen in de huid van het echtpaar Tirsa en Leon. Dit stel heeft de pech dat ze een bijstandsuitkering moet aanvragen. De spelers ervaren hoe het is om vanuit die situatie keuzes te moeten maken en hoe weinig keuzevrijheid je soms hebt. In het spel moet je samen met je medespelers het huishoudboekje van het gezin sluitend zien te houden.

 bijstand als spelletje

Je bent zelf de doelgroep

Deze serious game 1 uur in de bijstand is een manier om niet van buitenaf naar de doelgroep te kijken, maar een heel uur lang zelf de doelgroep bent. De game Simpel Switchen is bedoeld voor politici, beleidsmedewerkers, managers en professionals.

Aanmelden

Heb je interesse dan kun je aanmelden voor het openingsevenement van dit serious game Dit vindt plaats op dinsdag 20 april 2021, van 13.00 tot 15.00 uur en deelname is gratis.

Bronnen: Divosa, Rijksoverheid

Deel dit bericht:

Plaats een reactie