VVD: Laat werklozen vakkenvullen!

De VVD vindt dat werklozen moeten gaan vakkenvullen. Het tekort aan vakkenvullers in vele supermarkten, kan worden opgelost door werklozen in te zetten. Weigeren ze dit werk, dan moeten ze gekort worden op hun uitkering.

Tekort aan vakkenvullers

Meerdere supermarkten, zoals enkele AH’s en een paar Jumbo’s en Jumbo foodmarkten in Utrecht en Amsterdam, zetten ’s nachts arbeidsmigranten in, met name Polen, om de schappen te vullen. Zij vullen na sluitingstijd of zelfs ’s nachts de schappen in de winkel. Er worden arbeidsmigranten ingezet omdat er een krapte is Nederlandse arbeidsmarkt en er onvoldoende jongeren zijn voor de vulploegen. Ook verloopt het vakkenvullen ’s nachts een stuk sneller en efficiënter, doordat er dan geen klanten in de winkel zijn.

vakkenvullen
Laat werklozen vakkenvullen! Bron afbeelding: Ron Kroon / Anefo [CC0], via Wikipedia

Werklozen laten vakkenvullen

Het tekort aan vakkenvullers moet, als het aan de VVD’er Dennis Wiersma ligt, worden opgelost door het inzetten van werkloze Nederlanders. Wiersma wil dat werkzoekenden door de overheid worden gewezen op deze vacatures Gemeenten en het UWV moeten die mensen helpen. Wanneer ze dit werk weigeren, moeten ze volgens hem worden gekort op hun uitkering.

Lees meer politieke standpunten over de bijstand.

Bronnen: Distrifood, Hart van Nederland, NOS,Telegraaf

Deel dit bericht:

1 gedachte over “VVD: Laat werklozen vakkenvullen!”

  1. Prima, vakkenvuller, maar dan wel een CAO loon en pensioenopbouw. Werklozen verdringen betaalde banen en dat is niet de bedoeling. Tegenprestatie is een kankerbaan die gezonde betaalde banen vernietigd, dankzij krankzinnige overheid.

    Beantwoorden

Plaats een reactie