Rondkomen van een bijstandsuitkering. Kan dat?

Kan je rondkomen van een bijstandsuitkering? De 63-jarige Harry Plazier uit Rotterdam-IJsselmonde leeft al ruim dertig jaar van een bijstandsuitkering. Hem lukt het in ieder geval wel om rond te komen van de bijstand.

Rondkomen van de bijstand

Op Rijnmond.nl is het verhaal van Harry Plazier te lezen. Al 30 jaar ontvang hij bijstand en behoort daarmee tot het het granieten bestand. Volgens dit verhaal is zijn bijstandsuitkering €800,- per maand netto plus zorg- en huurtoeslag. Of Harry heeft nog maandelijks een bedrag aflossen bij de gemeente, of het bedrag klopt niet. Voor alleenstaanden en alleenstaande ouders bedraagt een bijstandsuitkering namelijk €978,90 per maand. Daar komt nog vakantie-uitkering van €51,52 bij. In totaal is dat dus €1.030,42 per maand. Hoe het ook zij. Harry kan met dit bedrag prima rondkomen en heeft geen geldstress.


Nooit meer dan €10,- per dag

Plazier geeft namelijk nooit meer dan tien euro uit per dag. Bovendien kan hij per maand ook nog €100,- sparen. Het lukt hem door een goede administratie bij te houden en zuinig leven heeft Plazier vijf regels opgesteld waarnaar hij leeft: Niet drinken, roken, snoepen, gokken en geen escort-seks. Ook is zijn woning goed geïsoleerd en energiezuinig gemaakt. Bekijk de reportage van Rijnmond op de video hieronder.

Bronnen: Rijksoverheid, Rijnmond

close

Wil je het laatste nieuws van Bijstandsblues.nl ontvangen? Meld je dan hieronder aan.

Deel dit bericht:

1 gedachte over “Rondkomen van een bijstandsuitkering. Kan dat?”

  1. Sympathieke man eentje die je direct mag. Er moet iets anders mis zijn wat niet gezegd wordt want had ik een onderneming ik zou hem als boekhouder/financieel manager aannemen.
    Wat ik niet snap: hoe ontkomt deze meneer aan work-first. Dat lijkt ook zo’n tombola: jij niet, jij trekt het korte strootje.

    Beantwoorden

Plaats een reactie