Weer aan het werk: 61 jaar en na 11 jaar bijstand

Op je 61ste weer aan het werk en dat na 11 jaar bijstand. Kan dat? Het lukte Lucas met hulp van Participatiehuis Oldebroek. Dat dat is best bijzonder, want de groep 45 plussers komt over het algemeen maar moeilijk aan de slag.

Weer aan het werk

Lucas werkte jarenlang als timmerman, totdat hij zonder werk kwam te zitten. Uiteindelijk werd hij aangemeld bij het Participatiehuis Oldebroek waar met zijn kwaliteiten en talenten zag. Hij begon met solliciteren en na diverse afwijzingen kreeg hij de kans om een stage van 2 maanden te volgen. Die stage verliep goed en nu heeft Lucas een contract van 1 jaar en voor 32 uur per week bij dat bedrijf.

Zoektocht naar een baan

Het Participatiehuis in Oldebroek hielp Lucas bij de zoektocht naar een baan. Het is als 45-plusser best lastig om werk te vinden, maar deze instantie zorgde ervoor dat Lucas het gevoel had om weer ergens bij horen en gaf hem de waardering voor het werk wat hij deed.


Wat is Participatiehuis Oldebroek?

Het is niet voor iedereen mogelijk om direct aan het werkende leven te beginnen. Sommige mensen hebben daar hulp en begeleiding bij nodig. Bij het Participatiehuis kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verschillende activiteiten en programma’s volgen, om zo in een veilige omgeving te wennen aan een werkomgeving of om werkritme op te doen. Iedere kandidaat heeft een individueel traject. Hierdoor zetten zij een volgende stap om weer actief deel te nemen aan een werkend bestaan of sociale activiteit. Het Participatiehuis is een onderdeel van Inclusief Intervens.

Weer aan het werk
Weer aan het werk! Bron afbeelding: Unsplash

Begeleiding en nazorg essentieel

Goede begeleiding en nazorg is essentieel om weer aan het werk te komen en om het te behouden. Veel trajecten mislukken, omdat een werkgever veelal niet de tijd of kennis heeft om met mensen in gesprek te gaan en vaak geen weet heeft van de mogelijkheden en financiële voordelen. Bij Lucas werkte de aanpak!

Bronnen: Inclusief Groep, Stad Nijkerk

Deel dit bericht:

Plaats een reactie