WijkLeerbedrijf helpt mensen met een bijstandsuitkering aan een baan

Het WijkLeerbedrijf in Den Haag heeft 300 mensen met een bijstandsuitkering aan een baan in de zorg geholpen. Deze mensen hebben inmiddels ook diploma in de zorg ontvangen. Bovendien hebben de wijkbewoners 200.000 uur aan hulp gekregen.

WijkLeerbedrijf Den Haag

Op 11 mei 2023 bestaat het WijkLeerbedrijf Den Haag 10 jaar. Het is een samenwerkingsverband van de gemeente Den Haag, Stichting Calibris Advies, Threewise en werkgevers van thuiszorgorganisaties. Bij het WijkLeerbedrijf worden deelnemers met een bijstandsuitkering praktijkgericht getraind op de werkvloer bij werkgevers en opgeleid voor een baan in de zorg.

Bekijk hieronder de video die over de aanpak van het WijkLeerbedrijf is gemaakt.

Leerlijn Zorg Werkt

Het WijkLeerbedrijf maakt deel uit van de leerlijn Zorg Werkt. Deze leerlijn is opgezet door de gemeente Den Haag samen met het onderwijs en werkgevers. De deelnemers een opleiding op mbo-niveau 1. Op deze manier doen zij werkervaring op en na de opleiding krijgen deelnemers een betaalde baan in de zorg of thuiszorg.

Wijkbewoners

En het mes snijdt aan twee kanten. Ook wijkbewoners die hulp ontvangen van de deelnemers, worden gevraagd om iets terug te doen voor de deelnemers. De deelnemers komen vaak uit andere culturen en wijkbewoners helpen ze met oefenen met de Nederlandse taal en rekenen, of door te helpen bij het leren fietsen.

wijkleerbedrijf

Een baan in de zorg

Werkgevers staan voor de deelnemers van het WijkLeerbedrijf in de rij. Den Haag heeft grote personeelstekorten in de zorg en het WijkLeerbedrijf Den Haag springt in dat gat en levert dat personeel. De deelnemers zelf zijn ook positief over hun traject. Het vergroot hun bestaanszekerheid en hun financiële onafhankelijkheid. Ook leren de deelnemers sneller de Nederlandse taal, doen ze ertoe doen en zorgt het voor meer zelfvertrouwen en versterkt een baan de eigenwaarde. Van alle deelnemers in de afgelopen 10 jaar haalde 86% een diploma en kreeg 82% direct een baan.

Bronnen: 070 Online, AD, Den Haag

Deel dit bericht:

Plaats een reactie