Van bijstand naar arbeidscontract in Den Haag

Het KAN: van bijstand naar arbeidscontract. Dat is wat Den Haag wil. De gemeente wil dat meer mensen die nu een bijstandsuitkering hebben aan baan helpen. Hiertoe is het project Werkoffensief +500 in het leven geroepen. Den Haag gaat ieder jaar 500 meer mensen met een bijstandsuitkering aan werk helpen.

Vaste begeleider

Den Haag gaat ieder jaar 500 extra mensen met een bijstandsuitkering helpen aan een job. Dit plan is gebaseerd op een aantal elementen. Allereerst worden alle bijstandgerechtigden persoonlijk benaderd. Er wordt gekeken naar wat hun talenten, behoeften, ambities en wat hun eventuele belemmeringen zijn. Op deze manier kan gerichter naar werk worden bemiddeld. Daarnaast krijgen ze een vaste begeleider die ze gaat helpen. Inmiddels zijn er met 1500 mensen een gesprek gevoerd en zijn er met bijna 400 mensen vervolgafspraken gemaakt om naar werk begeleid te worden.

Afspraken met werkgevers en
onderwijsinstellingen

Een ander element van Werkoffensief +500 is dat Den Haag werkakkoorden wil afsluiten met de
werkgevers over duurzaam plaatsen van mensen uit de bijstand. Inmiddels is er met 13 bedrijven een overeenkomst gesloten. Deze bedrijven zitten te springen om werknemers en kunnen mensen met een bijstandsuitkeringen een contract bieden.

Aan de slag als tuinman

Eén van de mensen met een bijstandsuitkering die heel graag aan de slag wilde, is Kodjo Gbedema uit Togo. Vijftien jaar geleden kwam hij als vluchteling uit oorlogsgebied naar Nederland. Nu heeft hij een baan als tuinman en heeft inmiddels een jaarcontract op zak. Hierdoor voelt hij zich een klein beetje meer Nederlander. Nederland biedt volgens hem veel mogelijkheden, maar veel mensen blijven toch thuiszitten. Dit project van de gemeente is een duwtje in de rug. Want je kan je eigen situatie veranderen als je wilt!

Bronnen: Den Haag, Omroep West

Deel dit bericht:

Plaats een reactie