Koken met wat er nog in de koelkast ligt

Heb je weinig geld en moet je op de kleintjes letten? Probeer dan te koken met wat er nog in de koelkast ligt. Je hoeft de recepten niet zelf te verzinnen. Er zijn tal van sites en hulpmiddelen die je hierbij helpen. Hieronder vind je er een aantal.

Kook je koelkast leeg

Solo Open Kitchen ontwikkelde een handige kooktool die je helpt om wat er nog in je koelkast ligt te gebruiken voor een heerlijke maaltijd. Het werkt heel simpel. Gewoon kijken, intikken, recept kiezen en koken!

Keukenliefde

Op de website Keukenliefde vind je een receptengenerator waarbij je de ingrediënten die je nog in je koelkast hebt liggen, kunt intypen. Heb je bijvoorbeeld nog aardappels, ui spek en knoflook over. Type dat in en er rollen een aantal lekker recepten uit, waaronder de aardappeltaart met spek en ui.

My Fridge Food en Supercook zijn engelstaliges site waarbij je kunt aanvinken wat je nog in de koelkast hebt liggen. Ben je klaar met aanvinken, dan worden er een aantal heerlijke recepten getoond.

koken met wat er nog in de koelkast ligt

Koelkast opruimen

Kok René Pluijm laat zien hoe je kunt koken met wat er nog in de koelkast ligt. Hij heeft samen met zijn moeder de koelkast opgeruimd. Het resultaat zijn zes heerlijke recepten én een opgeruimde koelkast. Bekijk het op onderstaande video.

Deel dit bericht:

1 gedachte over “Koken met wat er nog in de koelkast ligt”

Plaats een reactie