Jonge vrouwen in beweging op weg naar een baan

Ben je jong, een vrouw en woon je in Dordrecht? Dan KAN je meedoen aan jonge vrouwen in beweging. Dit is een programma van drie maanden waarin de deelnemers leren om weer mee te doen in de samenleving en zo kunnen ontsnappen aan de bijstand.

In de bijstand

De vrouwen wonen allemaal in Dordrecht en zitten gemiddeld een jaar in de bijstand en hebben en willen eruit. Maar dat is best lastig want ze kampen met tal van belemmeringen: geen opleiding, schulden, psychische of relationele problemen. Door deze multiproblematiek hebben ze weinig kans op werk. Ze willen de regie over hun leven weer terug, zelfredzaam worden en niet meer afhankelijk zijn van instanties.

Jonge vrouwen in beweging en uit de bijstand

Jonge vrouwen in beweging is ontwikkeld door de Sociale Dienst Drechtsteden en Stichting Werkshop. In drie maanden tijd volgen ze een intensief traject. Het doel is dat de deelnemers binnen 6 maanden uitzicht hebben op betaald werk of starten met een opleiding. De deelnemers volgen bijeenkomsten die bestaan uit persoonlijke coaching en workshops waarbij ze hun talenten ontdekken, zich leren presenteren en wordt hen sollicitatievaardigheden aangeleerd en bezoeken ze bedrijven. Op onderstaande video wordt het programma uiteengezet.

Sporten

Sporten vormt ook een belangrijk onderdeel van de aanpak van jonge vrouwen in beweging. Van sporten wordt je fit en bouw je ook een goede lichamelijke conditie op. Ook zorgt het voor zelfvertrouwen, werkt het motiverend je leert erdoor samen te werken.

jonge vrouwen in beweging
Sporten vormt een belangrijk onderdeel van jonge vrouwen in beweging. Bron afbeelding: Pixabay

Uitzicht op een baan

Het is de bedoeling dat de deelnemers in circa zes maanden uitzicht hebben op betaald werk of beginnen met een opleiding. Overigens houdt nadat het traject is afgelopen de hulp niet op. De deelnemers kunnen altijd bij nog terugkomen voor advies om bijvoorbeeld sollicitatiebrieven en contracten door te nemen.

Aanpak werkt!

Deze aanpak om jonge vrouwen uit de bijstand te helpen is een succes gebleken. Van de eerste groep deelnemers hebben 20 van de 23 dames hebben werk gevonden of zich ingeschreven voor een opleiding.

Bronnen: AD, Dordrecht.net

Deel dit bericht:

Plaats een reactie