Hoe kan de bijstand rechtvaardiger? Doe mee aan het debat

Hoe kan de bijstand rechtvaardiger? is de titel van het kerstdebat dat Movisie organiseert op 18 december. Je kunt meedoen aan dit debat.

Hoe kan de bijstand rechtvaardiger?

Er komen steeds meer mensen in de bijstand. Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal mensen met een bijstandsuitkering weer toegenomen. Een klein deel, de meest kansrijken, komt uiteindelijk wel aan een baan. Maar het overgrote deel, bijna een half miljoen mensen komt er moeilijk weer uit. Dit deel krijgt nauwelijks aan aandacht en lijkt afgeschreven voor de samenleving. Is het niet eens tijd om de bijstand op de schop te nemen. Het moet toch beter en rechtvaardiger kunnen.


Streng maar onrechtvaardig. De bijstand gewogen

In het nieuwe jaarboek van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken buigen wetenschappers zich over een rechtvaardige bijstand. Tijdens het kerstdebat krijg je de meest innoverende ideeën voorgeschoteld en gaan de auteurs van het boek in gesprek met bestuurders, klantmanagers en mensen in de bijstand. Worden bijstandsgerechtigden wel gehoord en zijn basisbanen een rechtvaardiger alternatief dan basisinkomen?

Hoe kan de bijstand rechtvaardiger?
Kerstdebat: Hoe kan de bijstand rechtvaardiger? Bron: Pixabay

Kerstdebat over de bijstand

Het Kerstdebat 2020 vindt plaats op vrijdag 18 december van 15.00 tot 17.00 uur. De locatie is de Utrechtse Geertekerk. Publiek kan het debat live online volgen én input geven. aanmelden kan nu al wel via de site van Movisie.

Bronnen: Movisie, Sociale Vraagstukken

Deel dit bericht:

Plaats een reactie