Financieel inloopspreekuur

Het gratis financieel inloopspreekuur wordt verzorgd door Humanitas Thuisadministratie en is bedoeld voor mensen van alle leeftijden die vragen hebben over hun financiële situatie. Loop binnen met de meest uiteenlopende vragen over je financiën en of administratie. Zo kun je steun krijgen bij het invullen van formulieren of het aanvragen van verschillende voorzieningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kwijtschelding voor de gemeentelijke belastingen en het aanvragen van een bijstandsuitkering. Ook kunnen we je bijvoorbeeld tips geven over het ordenen van je administratie.

Je kunt onder meer terecht met de volgende vragen:

  • Kom je iedere maand geld te kort en zou je graag bespaartips willen hebben?
  • Ben je het overzicht over je administratie kwijt?
  • Kom je soms ook niet meer door die stapel brieven heen?
  • 1 op de 5 huishoudens heeft betalingsachterstanden en/of problematische schulden.

Is je vraag ingewikkelder en heb je meerdere momenten nodig om de juiste hulp te kunnen krijgen? Hiervoor hebben wij zowel Thuisadministratie als ook speciaal voor jongeren ‘Get a Grip’ opgericht. Een vrijwilliger kan je helpen om onder andere je (financiële) administratie op orde te brengen en te houden. Ook kan een vrijwilliger je ondersteunen met bijvoorbeeld het wegwijs maken in de wet- en regelgeving omtrent je financiën en de daarbij betrokken instanties.

Je kunt gratis gebruik maken van onze hulp. En natuurlijk zijn de koffie en thee ook gratis dus kom gerust langs om een keer kennis te maken!

Meer informatie vind je op deze website.