Bijstandsagenda

In de Bijstandsagenda vind je tal van evenementen die interessant zijn voor mensen met een bijstandsuitkering. Van sollicitatie-workshops, banenbeurzen, lezingen en ontmoetingen zomaar voor de gezelligheid tot netwerkbijeenkomsten en trainingen voor vrijwilligers. Hieronder vind je de komende 10 evenementen.

Evenement details:

 • ma
  09
  sep
  2019

  Financieel inloopspreekuur in Bergen

  18.00-20.00Bergen, Bibliotheek

  Het financieel inloopspreekuur in Bergen van Humanitas Thuisadministratie is een gratis inloopspreekuur voor mensen van alle leeftijden die vragen hebben over hun financiële situatie. Loop binnen met de meest uiteenlopende vragen over je financiën en of administratie. Zo kun je steun krijgen bij het invullen van formulieren of het aanvragen van verschillende voorzieningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kwijtschelding voor de gemeentelijke belastingen en het aanvragen van een bijstandsuitkering. Ook kunnen we je bijvoorbeeld tips geven over het ordenen van je administratie.

  • Kom je iedere maand geld te kort en zou je graag bespaartips willen hebben?
  • Ben je het overzicht over je administratie kwijt?
  • Kom je soms ook niet meer door die stapel brieven heen?
  • 1 op de 5 huishoudens heeft betalingsachterstanden en/of problematische schulden.

  Is je vraag ingewikkelder en heb je meerdere momenten nodig om de juiste hulp te kunnen krijgen? Hiervoor hebben wij zowel Thuisadministratie als ook speciaal voor jongeren 'Get a Grip' opgericht. Een vrijwilliger kan je helpen om onder andere je (financiële) administratie op orde te brengen en te houden. Ook kan een vrijwilliger je ondersteunen met bijvoorbeeld het wegwijs maken in de wet- en regelgeving omtrent je financiën en de daarbij betrokken instanties.

  Je kunt gratis gebruik maken van onze hulp. En natuurlijk zijn de koffie en thee ook gratis dus kom gerust langs om een keer kennis te maken!

  Meer informatie vind je op de website van de Bibliotheek

Check altijd van tevoren!

De Bijstandsagenda is zo nauwkeurig mogelijk samengesteld. Maar het kan zijn dat er een foutje is ingeslopen. Bovendien weet je nooit van tevoren of het evenement of bijeenkomst daadwerkelijk doorgaat. Als je van plan bent te gaan, is het verstandig altijd nog even vooraf te controleren of het evenement echt doorgaat!

agenda
Check altijd van tevoren of het evenement doorgaat.

Suggesties welkom

Heb je een suggestie voor de bijstandsagenda, organiseer je zelf een informatiebijeenkomst, een tweedehands beurs of heb je een opmerking, zie je een niet werkende link of wat dan ook! Laat het dan a.u.b. weten en mail het via het contactformulier.